4) Wat groeit daar? 

  

Wat voor coole planten kunnen we om ons heen vinden? Staan ze op één plek of kruipen ze stiekem ergens heen? Waar kun je ze aan herkennen en hoe vind je uit hoe ze heten?

Vind je het leuk om in de natuur op onderzoek uit te gaan en om te leren hoe je planten zelf kunt bewaren in een herbarium, schrijf je dan in voor dit onderdeel.


Samen met bioloog Jelmer (de vader van Wijtske uit groep 6) verzamel je planten, onderzoek je ze en droog je ze voor je eigen herbarium.

Begeleiding door Jelmer Weijschedé op donderdag van 9.00-10.00


5) Abra Academica

 

Ben jij geïnteresseerd in magie en illusies en benieuwd naar de geheimen van de goochelkunst? Dan is dit onderdeel iets voor jou!


Tijdens Abra Academica neemt Jan Smulders je mee door de mysterieuze wereld van de magie. Je gaat aan de slag met zelf trucs maken, ze oefenen en natuurlijk vertonen. Er is wel één gouden regel: het blijft ons geheim!


Wil je alvast een voorproefje? Kijk naar deze introductievideo of kijk eens rond op de site van Jan:

www.magic-marketing.nl. (2)

 

Begeleiding door Jan Smulders (vader Koen uit 6S) op maandag van 13.15-14.15

 

Aanbod periode 4

6 mei tot 28 juni

We starten met periode 4 vanaf  maandag 6 mei. De deadline voor aanmelding is woensdag 17 april om 12.30. Wil je je inschrijven? Zorg dat je inschrijfformulier op tijd binnen is (inleveren bij je juf/meester).

 

De afsluitende tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 28 juni 15.00-16.00.

 

 

Checklist voor aanmelding

- Het project sluit aan bij jouw talent of

     interesse

- Je bent bereid er hard aan te werken

- Je hebt tijd om er onder schooltijd aan te werken en je meneer/juf is akkoord

- Je  inschrijfformulier is op tijd

1) De Zandberg Band

 

Speel je een instrument? En zou jij het leuk vinden om met een schoolband toe te werken naar een spetterend optreden? Dan heb je geluk! Voor het eerst in de geschiedenis van De Zandberg Academie richten we een band op! Echt alle instrumenten zijn welkom!


Danielle Blaauw – de moeder van Teun uit 7KM - heeft al meerdere muziekprojecten op school begeleid. Zij zal ook dit onderdeel begeleiden. Ben je muzikaal en lijkt dit je leuk? Schrijf je dan in!


Begeleiding door Danielle Blaauw op vrijdag van 13.15-14.15


Goed om te weten: je kunt je instrument buiten de lestijd om in een afgesloten lokaal opbergen.

2) Hip voor nop (alleen voor groep 5!)

 

Ben je creatief en wil je zelf iets maken? Net als in het tv-programma Hip voor nop gaan we bij dit onderdeel van oudere kleding iets nieuws maken. Speur in je kast of die van je vader, moeder, broer of zus naar oude kleding en neem dit mee.


Van juf Tamara leer je hoe je (met een schaar, een naald en een naaimachine) van iets ouds een heel nieuw en hip kledingstuk kunt maken. 

 

Begeleiding door juf Tamara op donderdag van 9.00-10.00

3) Toveren met licht (alleen voor groep 6!)


Houd je van de kleur blauw? Dan heb je misschien weleens gehoord van cyanotypie (blauwdrukken maken). 

 

Met speciale chemicaliën en licht uit een UV-apparaat (of zonlicht) gaan we zonder fototoestel afdrukken maken.

Je kunt van alles afdrukken: dingen uit de natuur (bladeren, bloemen, takjes), knipsels van papier (letters, maskers, kleedjes) of afbeeldingen van voorwerpen (paperclips, schaartjes of bv. een kam). De mogelijkheden zijn eindeloos, kijk maar eens naar deze voorbeelden van plantjes, teksten, een unicorn en een landschap.

 

Onder leiding van juf Karlijn en haar moeder leer je hoe dit werkt en ga je vooral lekker zelf aan de slag. En na afloop van de cursus kun  je jouw eigen cyanotypie-kunstwerk thuis aan de muur hangen!


Begeleiding door juf Karlijn en Jenny op dinsdag van 13.15-14.15 (let op: start 14 mei)

Meer weten? Stuur een mail naar michiel.santegoeds@inos.nl