2) Het sneeuwt bladeren (groep 4) 


Het wordt weer wat frisser buiten en de bladeren vallen langszaam van de bomen. Het wordt herfst. Niet alle bomen zijn hetzelfde. Altijd al willen weten welke bomen er in de wijk staan?

Samen gaan we bladeren drogen en hier een mooi kunstwerk van maken. Ondertussen leer je ook welke bladeren bij welke bomen horen. 

 

Begeleiding Juf Tamara, donderdag 11.00-12.00 (Talentorium)

 

 

Aanbod periode 1

7 september tot 6 november

Goed om te weten:

Het project sluit aan bij jouw talent of interesse


Je bent bereid er hard aan te werken


Je hebt tijd om er onder schooltijd aan te werken en je juf is akkoord

Je aanmelding is op tijd


Periode 1 start op maandag 7 september. Als jij en de juf een onderdeel heel goed bij jou vinden passen èn jij wilt graag deelnemen, dan vul je samen met je juf het inschrijfformulier in. Inschrijven kan tot vrijdag 4 september 12.00 uur. 

 

Er kunnen maximaal 8 kinderen per klas en 2 per onderdeel deelnemen. We zullen deze periode geen grote tentoonstelling voor ouders hebben als afsluiting. Per onderdeel zullen we een leuke, andere manier verzinnen om de periode af te sluiten.  

1) In de hoofdrol (groep 4) 


Boeken zijn overal en meestal gebruiken we ze om erin te lezen. Maar wist je dat heel veel boeken ook gebruikt worden als inpiratie voor een film of toneelstuk? Heb je altijd al eens een boek willen na spelen dan is dit je kans. Samen gaan we een boek naspelen en hier een echte film van maken. De film kunnen we als een echte bioscoopfilm aan de kinderen uit je klas laten zien. 


Begeleiding: juf Tamara, donderdag 09.00-10.00 (Talentorium)

 

 

3) Teken jezelf! (groep 4)


Heb je wel eens geprobeerd om je eigen gezicht, of dat van iemand anders te tekenen?
Dan weet je dat dat best moeilijk is! Hoe teken je een mond, neus, ogen en oren?
In dit onderdeel ga je een tekening van je eigen gezicht maken, dat zo goed mogelijk moet
lijken. Stapje voor stapje leer je een écht zelfportret te maken!t


Begeleiding: meneer Patrick, maandag 14.30-15.30 (Leerland)

  

4) Stop Motion (groep 4)


Heb je wel eens gehoord van Stop Motion? Dit zijn filmpjes die gemaakt worden door heel veel foto’s achter elkaar af te spelen. Series als ‘Shaun het schaap’ en ‘Buurman & buurman’ worden zo gemaakt. 

Bij dit onderdeel van De Zandberg Academie leer ik je hoe stop motion filmpjes gemaakt worden. Natuurlijk gaan we zelf ook aan de slag met stop motion!


Begeleiding: meneer Michiel, maandag 14.30-15.30 (extra lokaal 2e verdieping)