Aanbod periode 3

27 februari t/m  12 mei 

We starten met periode 3 vanaf maandag 27 februari. De deadline voor aanmelding is woensdsag 15 februari om 12.30 uur. Wil je je inschrijven? Zorg dat je inschrijfformulier op tijd binnen is (inleveren bij je juf/meester).

 

Op vrijdag 12 mei sluiten we deze periode af met een mooie tentoonstelling in de teamkamer en leerland. De tentoonstelling begint om 15.00u. en zal om 15.30u afgelopen zijn.

Checklist voor aanmelding

- Het project sluit aan bij jouw talent of

     interesse

- Je bent bereid er hard aan te werken

- Je hebt tijd om er onder schooltijd aan te werken en je meneer/juf is akkoord

- Je  inschrijfformulier is op tijd ingeleverd

1) Stempels maken (groep 5 /6)

 

Aardappel, kurk, touw, spons, blaadjes, spijkers, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er mee stempelen. Samen gaan we op onderzoek uit naar welke materialen welke afdruk maken. We gaan experimenteren, combineren en mooie patronen maken. Heb je zin om je creatieve brein te laten werken, kom dan gezellig stempels maken!


Begeleiding: juf Suzan, donderdag 13.15-14.15.

Maximaal aantal inschrijvingen: 2 leerlingen per groep.


2) Insectenhotel (groep 5/6)


Insecten hebben het de laatste tijd steeds moeilijker, maar ze zijn onmisbaar in de natuur! Er zijn veel te weinig nestel- en overwinterplekken in de tuinen. Denk maar aan al die stenen en kunstgrasvelden. Heb je interesse in de natuur en wil je insecten een handje helpen? Lijkt het je leuk om met een hamer een spijker aan de slag te gaan? Dan is dit onderdeel echt iets voor jou! We maken een insectenhotel voor op het schoolplein. 

Dit onderdeel past bij het thema van groep 5 'eten en gegeten worden'. 


Begeleiding: Meneer Merijn, donderdag 9.00-10.00

Maximaal aantal inschrijvingenen: 2 leerlingen per groep. 

3) Schattige diertjes tekenen (groep 5/6) 


Hou jij van die lieve tekeningen van hondjes, katjes, panda’s, beertjes en andere dieren die je zo schattig aankijken? Tijdens onze lessen ga ik je meenemen in de wereld van de schattige diertjes. Stap voor stap leer ik je deze tekenen en mooi inkleuren. Heb jij zin om hier meer over te leren? Schrijf je dan snel in!

Begeleiding: Juf Suzan, donderdag 14.30-15.30 

Maximaal aantal inschrijvingen: 2 leerlingen per groep. 

4) Leren programmeren (groep 5/6) 


Lijkt jou het leuk om je eigen game te ontwerpen en programmeren? Dan is dit onderdeel echt iets voor jou!  

In dit project leer je hoe het programma Scratch werkt. De mogelijkheden in Scratch zijn eindeloos. Je leert hoe je animaties, verhalen en games kunt programmeren. We gaan uiteindelijk werken aan een zelfontworpen game die je iedereen in je omgeving kan laten spelen. Kan jij niet wachten om hiermee te beginnen, schrijf je dan in!   

Begeleiding: meneer Demy, donderdag 14.30-15.30 

Maximaal aantal inschrijvingen: 4 leerlingen per groep.