Aanbod periode 3

27 februari t/m 12 mei

We starten met periode 3 vanaf maandag 27 februari. De deadline voor aanmelding is woensdsag 15 februari om 12.30 uur. Wil je je inschrijven? Zorg dat je inschrijfformulier op tijd binnen is (inleveren bij je juf/meester).

  

Op vrijdag 12 mei sluiten we deze periode af met een mooie tentoonstelling in de teamkamer en leerland. De tentoonstelling begint om 15.00u. en zal om 15.30u afgelopen zijn. 

 

Checklist voor aanmelding

- Het project sluit aan bij jouw talent of

     interesse

- Je bent bereid er hard aan te werken

- Je hebt tijd om er onder schooltijd aan te werken en je meneer/juf is akkoord

- Je inschrijfformulier is op tijd

1) Linoleium snijden en afdrukken  (groep 7/8)


Elk mooi verhaal heeft mooie prenten nodig. Tijdens deze Zandberg academie kiezen we een mooi sprookje uit wat we met elkaar gaan illustreren. We gaan deze niet tekenen of schilderen, maar door middel van een bijzondere druktechniek maken! Met een guts ga jij een prachtige tekening uitsnijden uit een stuk linoleum. Deze gaan we met een echte pers afdrukken, zodat we uiteindelijk een mooi prentenboek met elkaar hebben gemaakt! Durf jij het aan?

 

Begeleiding: Juf Suzan, donderdag 11.00-12.00

Maximaal aantal inschrijvingen: 2 leerlingen per groep.

 

 


2) Uilenballen uitpluizen  (groep 7/8)


Uilenballen uitpluizenis super interessant om te doen. Uilen slikken hun prooi meestal heel door en de onverteerbare delen zoals haren, botjes en nageltjes blijven dan achter in hun maag. Na een tijdje braakt de uil dit uit en dezeuilenballenkun je dan gaanuitpluizenom erachter te komen wat de uil heeft gegeten.

Lijkt het je leuk om je hier eens meer in te verdiepen dan in dit onderdeel echt iets voor jou. 


Begeleiding: meneer Patrick, donderdag 13.15-14.15

Maximaal aantal inschrijvingen: 2 leerlingen per groep. 

3) Zaag je een figuur (groep 7/8)


Een figuurzaag is niet zomaar een zaag, maar met deze zaag kan je heel nauwkeurig de meest gedetaileerde vormen en figuren uitzagen. Altijd al eens met een figuurzaag willen werken dan is dit onderdeel echt iets voor jou. Samen met meneer Patrick ga je eerst een ontwerp maken, daarna wordt dit op een triplexplaat getekend en kan er begonnen worden met zagen. 


Begeleiding: meneer Patrick, donderdag 14.30-15.30

Maximaal aantal inschrijvingen: 2 leerlingen per groep.


4)  Decor en rekwisietenbouw (groep 7/8)


Ben jij ook zo gek op films, musicals en toneelstukken? Behalve acteurs, kleding, schmink, goede teksten en muziek, maken het decor en rekwisieten een belangrijk onderdeel uit van de hele show.

Een decor is een nagebouwd stukje ruimte waarbinnen het verhaal of een scene (stukje van een verhaal) zich afspeelt. Een rekwisiet (ja dat spel je echt zo 😉) is een uitvergroot voorwerp dat het verhaal extra duidelijk of grappig kan maken. Carnavalswagenbouwers zijn in feite ook decorbouwers. Papier-maché is een veelgebruikte techniek, maar ook werken met grote lappen stof en allerlei recycle materialen behoren tot de mogelijkheden.

In deze academie ga je leren hoe je een verhaallijn nog leuker en beter kunt maken door zelf decorstukken en rekwisieten te bedenken en te knutselen. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten. Wie weet wordt jouw decorstuk of rekwisiet zelfs gebruikt in de eindmusical van groep 8. Hoe leuk is dat!Begeleiding: juf Izabella, donderdag 11.00-12.00 of vrijdag

Maximaal aantal inschrijvingen: 2 leerlingen per groep.