4) Op onderzoek!


Houd je van speuren in de natuur? Onderzoek je graag echte dingen? Wil je weten hoe dingen in elkaar zitten en waar ze vandaan komen?


Bij dit onderdeel leer je hoe je de inhoud van een uilenbal kunt onderzoeken. Je gaat eerst oefenen met andere dingen uit de natuur onderzoeken en in kaart brengen. Daarna krijg je een uilenbal. Aan jou de taak om uit te vinden wat de uil nu precies gegeten heeft!


Begeleiding door meneer Patrick op maandag van 13.15-14.15

Aanbod periode 4

6 mei tot 28 juni

Checklist voor aanmelding

- Het project sluit aan bij jouw talent of

     interesse

- Je bent bereid er hard aan te werken

- Je hebt tijd om er onder schooltijd aan te werken en je meneer/juf is akkoord

- Je inschrijfformulier is op tijd

We starten met periode 4 vanaf maandag 6 mei. De deadline voor aanmelding is woensdag 17 april om 12.30. Wil je je inschrijven? Zorg dat je inschrijfformulier op tijd binnen is (inleveren bij je juf/meester).

 

De afsluitende tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 28 juni 15.00-16.00.

 

 

1) De Zandberg Band

Speel je een instrument? En zou jij het leuk vinden om met een schoolband toe te werken naar een spetterend optreden? Dan heb je geluk! Voor het eerst in de geschiedenis van De Zandberg Academie richten we een band op! Echt alle instrumenten zijn welkom!


Danielle Blaauw – de moeder van Teun uit 7KM - heeft al meerdere muziekprojecten op school begeleid. Zij zal ook dit onderdeel begeleiden. Ben je muzikaal en lijkt dit je leuk? Schrijf je dan in!


Begeleiding door Danielle Blaauw op vrijdag van 13.15-14.15


Goed om te weten: je kunt je instrument buiten de lestijd om in een afgesloten lokaal opbergen.

 


 

 

 

 

2) Toveren met licht


Houd je van de kleur blauw? Dan heb je misschien weleens gehoord van cyanotypie (blauwdrukken maken). 

 

Met speciale chemicaliën en licht uit een UV-apparaat (of zonlicht) gaan we zonder fototoestel afdrukken maken.

Je kunt van alles afdrukken: dingen uit de natuur (bladeren, bloemen, takjes), knipsels van papier (letters, maskers, kleedjes) of afbeeldingen van voorwerpen (paperclips, schaartjes of bv. een kam). De mogelijkheden zijn eindeloos, kijk maar eens naar deze voorbeelden van plantjes, teksten, een unicorn en een landschap.

 

Onder leiding van juf Karlijn en haar moeder leer je hoe dit werkt en ga je vooral lekker zelf aan de slag. En na afloop van de cursus kun  je jouw eigen cyanotypie-kunstwerk thuis aan de muur hangen!


Begeleiding door juf Karlijn en Jenny op dinsdag van 13.15-14.15  (let op: start 14 mei)

3) Young impact


Wil jij graag iets goeds doen voor ouderen? Dan is dit je kans! Bij dit onderdeel gaan we iets leuks organiseren voor de bewoners van ‘residentie Vredenbergh’. Denk bijvoorbeeld aan een spelletjesochtend of een ochtend met creatieve activiteiten.


We gaan samen verzinnen wat we precies willen doen en daarna gaan we het regelen! We melden onze actie ook aan als ‘challenge’ bij Young Impact (check de site). Zo maken we samen de wereld een klein beetje fijner!


Begeleiding door meneer Michiel op maandag van 11.00-12.00

 

 

Meer weten? Stuur een mail naar michiel.santegoeds@inos.nl